Waarom is die stress aanpakken zo belangrijk?

Ik laat mijn cliënten altijd een driehoek zien. Hier wordt afgebeeld hoe het gevecht om glucose (=suikers, snelle brandstof) tussen onze systemen plaatsvindt. Bovenin je brein/hersenen, linksonder je immuunsysteem en rechtsonder je spieren.

Je hersenen hebben ALTIJD voorrang. Dus als je veel stress ervaart geven je hersenen aan dat ze meer glucose nodig hebben. Reactie is dat je naar snelle suikers/koolhydraten grijpt, zoals snoep, koekjes, chocolade maar ook pasta, chips, brood en rijst; deze zet je nl snel om naar glucose. Als gevolg hiervan gaat er minder glucose naar je immuunsysteem en spieren. Dit zorgt er voor dat je minder goed allerlei virussen, bacteriën en parasieten kunt bestrijden en veroorzaakt dit het gevoel dat je minder zin hebt om te bewegen. Die 2 systemen, immuunsysteem en spieren, krijgen minder brandstof en zijn dus minder effectief. Als dit zo een tijd doorgaat, eindig je op de bank (geen zin om te bewegen omdat je spieren minder brandstof krijgen) met allerlei vage klachten en pijntjes (jouw immuunsysteem is minder sterk) en een grote zak chips, snoep en cola naast je (snelle glucose)! Op deze manier krijg je wel snel brandstof binnen maar je systemen raken nóg meer gestrest waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Een gezonde verhouding van koolhydraten, vetten en eiwitten is essentieel. Dit dient te worden aangevuld met de juiste vitaminen en mineralen. Dit samen is je basis biochemie.
Tegelijkertijd zal je stresslevel moeten dalen of stoppen om een duurzame gezondere leefstijl te krijgen en te behouden.

Contact

Willem Trip
MBOG Orthomoleculaire Therapeut
Claus Sluterweg 315
2012 WS Haarlem
mob: +31 (0)6 22571653
info@willemtrip.com

BTW: NL003250585B08
KVK: 77859871
Bank: NL27RABO0356192008 tnv Willem Trip Therapie
EORI: NL4759980476

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Stuur een Whatsapp aan Willem